50's Bungalow Renovation

Client Situation 2

Due to a main floor renovation the shape and size of the living room had changed in this 50’s bungalow. The client was having difficulty purging her vast and eclectic furniture collection and deciding her next step.

The kitchen was really dated and extremely inefficient.

The Process

A doorway from the front hallway to the kitchen was closed off, creating a more formal entry. A complete kitchen renovation resulted to accommodate the new footprint, incorporating a new office and workspace plus china cabinet, a new floor, counter top, backsplash, taps and sink.

The hardwood was repaired, through out the house all trim was painted white and white faux wood blinds installed to create a bright and cohesive environment.

The bathroom and back entry were updated with painted cabinetry and walls, new flooring and linens.
Suitable furniture pieces, art and accessories were strategically placed through out.

The Result

The lovely home is now bright, spacious and efficient.

Mary Ellen has since returned to this client to assist with a complete renovation of the basement, incorporating an office, storage, weight room and family room.

“After a renovation I knew I needed a professional outlook for my living room redesign. Through the process Mary Ellen helped me ‘detach’ from some of the things I’d been dragging with me for years. I was inspired and continued with the bathroom and back entry. Mary Ellen’s friendly, personalized service, budget-conscious recommendations and follow-up advice were so valuable."